Voetreflexologie

Voetreflexologie gaat uit van de eenheid van lichaam en geest. De gedachte erachter is dat ‘ziek zijn’ het signaal is van een verstoorde harmonie in die eenheid. Door de behandeling kunnen verstoringen die zich in het lichaam hebben gevormd, worden opgeheven. In mijn praktijk wordt gewerkt volgens de Fitzgerald methode, welke al zo’n 4500 jaar voor Chr. uitgevoerd werd door de Chinezen en Egyptenaren.

Reflexpunten

Organen, beenderen en weefsels hebben alle een reflexpunt op de voet. Bij een verstoring kan dit tijdens en na de behandeling merkbaar zijn, o.a. door het ontstaan van pijn, prikkelingen, jeuk, verandering van de huid (eelt, transpiratie) en kleurverschil. De punten waar deze gevoelens ontstaan geven aan dat er verstoringen zijn in de energiestroom naar het corresponderende orgaan of lichaamsdeel. Wanneer deze verstoringen zijn opgeheven kan het lichaam in staat zijn zichzelf te genezen.

Wij genezen niet, maar we helpen u uzelf te genezen.

Wij behandelen niet alleen dat gedeelte van de voeten waar zich de klacht of de pijn bevindt, maar beide voeten helemaal. Daar b.v spijsverteringsproblemen al veroorzaakt kunnen worden door verkeerd kauwen en dan helpt het niet om alleen de darmen te behandelen.

Tijdens / na de behandeling wordt er een overzicht gemaakt om een indruk te krijgen waar de harmonie verstoord is en waar de volgende keer extra aandacht aan kan worden gegeven.(zie de algemene voorwaarden)

Bijverschijnselen

Afhankelijk van de persoon en zijn/haar problemen, kunnen de volgende bijverschijnselen optreden tijdens de behandeling;

 • meer dan normaal transpireren
 • koud of juist warm worden
 • prikkelingen
 • geeuwen / slaperigheid
 • huilen
 • opkomende emoties

Vlak na de behandeling kunnen de volgende verschijnselen optreden;

 • duizeligheid
 • op wolken lopen
 • blijheid en ruimte voelen
 • een energiek gevoel bergen kunnen verzetten
 • loomheid (lekker lui willen liggen)

Uren tot dagen na de behandeling;

 • de urine is donkerder (afvalstoffen zijn losgekomen en verlaten het lichaam)
 • oude kwalen kunnen tijdelijk terugkomen om daarna te verdwijnen
 • meer afscheiding (ontlasting, transpiratie, witte vloed, oorpus e.d.)
 • veranderde gevoelens op allerlei gebied

Wat er ook gebeurt, het is allemaal goed, want het wil zeggen dat er iets in gang gezet is.

Laat uw reflexoloog weten wat er tijdens de behandeling gebeurt en vertel de volgende keer hoe de tussenliggende periode is verlopen.Dat helpt om weer verder te komen.

Voetreflex therapie

Een voetreflex therapie bestaat uit minimaal 4 behandelingen, na deze 4 behandelingen moet u duidelijk verbetering voelen van uw klachten. Het totaal aantal behandelingen hangt af van hoelang u deze klachten al heeft en de hevigheid van de klachten.

Sommige klachten worden veroorzaakt door b.v. een verkeerde houding tijdens het werk, uiteraard zal daar dan ook iets aan gedaan moeten worden, want toveren kunnen wij helaas niet.

Een behandeling duurt 1 1/4 tot 1 1/2 uur en wordt uitgevoerd volgens de regels van de bond van Europese Reflexologen. Voor meer informatie zie ber-voetreflexologie.nl

Vergoeding

De vergoeding is afhankelijk van het aanvullende pakket dat u (als verzekerde) heeft afgesloten bij uw verzekeringsmaatschappij. In 2022 is de BER opgenomen in het overzicht van alternatieve en complementaire geneeswijzen bij verschillende verzekeraars. Voor een overzicht van deze zorgverzekeraars kunt u kijken op de website van de BER. Of op Reflexzonetherapie vergoeding (update: 2022) – Zorgwijzer

De BER streeft naar een brede erkenning van de voetreflexologie als complementaire geneeswijze. Iedere zorgverzekeraar heeft eigen kwaliteitseisen en de BER tracht daaraan, binnen de mogelijkheden, te voldoen.

DISCLAIMER: De BER kan geen enkele garantie geven inzake de juistheid of bijwerkingen van bovengenoemde informatie, omdat wij afhankelijk zijn van externe informatiebronnen. U kunt hier dan ook geen rechten aan ontlenen. Alleen de behandelingen van onze beroepsleden van de BER worden vergoed.