Nagelreparatie

Het gebeurt vaak genoeg dat mensen niet op open schoenen durven te lopen, omdat de  nagels lelijk zijn van vorm of structuur. Door b.v. het stoten van de teen kan een nagel bros worden maar ook door schimmel infectie kan de nagel geel/bruin worden en brokkelig. Nagels kunnen ook gaan verkleuren of putjes of streepjes krijgen door het gebruik van bepaalde medicatie en bepaalde ziektes zoals Psoriasis

Psoriasis nagels

Wij hebben de mogelijkheid om uw nagels met gel of acryl weer mooi te maken voor een langere periode.

De behandeling

Om een kunstnagel aan te kunnen brengen moet er nog wel een stukje eigen nagel aanwezig zijn om de gel of acryl aan te laten hechten. De keuze van gel of acryl hangt af van hoeveel gezonde nagel aanwezig is en ook van de sporten die u beoefend. Heeft u een schimmel nagel dan wordt deze zover mogelijk verwijderd en behandeld met een schimmeldodend middel.

De gel wordt met UV licht uitgehard en acryl droogt aan de lucht. Beide vormen groeien met de natuurlijke nagel uit.

Voor de behandeling mag u;

  • wel uw voeten wassen ( wel zo fris) maar niet weken in een badje,
  • u mag uw voeten niet insmeren met een crème tot 24 uur voor de behandeling
  • 1 week voor de behandeling geen olie gebruiken
  • nagellak 24 uur van te voren uiterlijk verwijderd te hebben
  • niet ongesteld zijn tijdens de behandeling

Als u een hoek uit uw nagel heeft gebroken is het ook mogelijk om de nagel te repareren, opdat hij stevigheid krijgt waardoor hij niet verder inscheurt en/of in gaat groeien, maar ook omdat het een veel mooier aanzicht geeft.

Na de behandeling moet de kunstnagel nog enkele uren uitharden. Er is dan voorzichtigheid geboden. Men mag wel douchen maar niet met de voeten in een badje of zwemmen. Na 24 uur kan u alles weer doen zoals u altijd gewent bent. Ook kunt u de nagels weer lakken met een kleur naar keuze. Wel adviseer ik u om basis lak als eerste laag aan te brengen om te voorkomen dat de kunstnagel gaat verkleuren. Nagellak verwijderen moet met een aceton vrije remover gebeuren.