Nagelbeugels

Wat kunt u doen als met deze maatregelen uw tenen gevoelig blijven? Men kan dan naar de huisarts gaan en een wigexcisie overwegen. Daarbij wordt onder plaatselijke verdoving een deel van de nagel en de nagelwortel verwijderd. Onze ervaring is dat de verwijderde nagel toch weer aangroeit en vaak slechter terugkomt dan  voorheen.

Een tweede optie is om een nagelbeugel te laten plaatsen door uw voetverzorgster. Bij ons in de salon kennen wij drie verschillende soorten nagelbeugels;

ONYCLIP, metalen strip die op maat van de nagel gemaakt en naar de kromming van de nagel gebogen wordt. Deze strip wordt bevestigd op uw nagel m.b.v. twee seconden lijm en daaroverheen komt een laagje acrylhars.

BS SPANGE, een kunststof strip, welke op maat van uw nagel gemaakt wordt en daarna verlijmd wordt op uw nagel. Deze techniek is uitermate geschikt voor diabetici.

VEERTJE dit is een soort ijzerdraadje welke zich vormt naar de kromming van uw nagel. Met behulp van acryl hars wordt deze beugel vast gezet op uw nagel. Speciaal voor sterk rond groeiende nagels is deze techniek een uitkomst.

De werking

Het principe van alle drie de technieken is hetzelfde;

  • Doordat de beugel terug wil in zijn oorspronkelijke vorm gaat hij licht aan de nagel trekken, hierdoor wordt de nagel rechter van vorm en kan niet meer in uw nagelwal prikken.
  • In het begin kunt u een vreemd gevoel hebben aan de bewuste nagel, doordat er iets opzit wat er niet hoort, net als u voor het eerst een ring of oorbellen draagt. Pijn mag het beslist niet doen.
  • Als u pijn voelt moet u te allen tijde direct contact opnemen met uw voetverzorgster. Het kan een teken zijn van een te harde trekkracht van de beugel. Als dit niet verholpen wordt kan dit een blauwe of loslatende nagel opleveren.
  • De eerste 24 uur moet u oppassen met water, dus wel even douchen of wassen maar niet weken in bad of gaan zwemmen of naar de sauna gaan. Na 24 uur kan u weer van alles doen zoals u altijd al deed.
  • De nagels kunnen na 24 uur gelakt worden. De nagellak mag alleen verwijderd worden met remover die GEEN aceton bevat. De beugel wordt bevestigd met 2-seconden lijm en acrylhars, deze producten worden erg kleverig als ze in contact komen met aceton.

De duur

  • Bij de één blijven de beugels zitten tot ze uitgegroeid zijn en bij de ander vallen ze er “spontaan” vanaf. Hoe komt dit? De zuurgraad van de huid speelt een grote rol. Overmatig transpireren, veel douchen, veel met de voeten in water staan, veel zeep gebruiken en menstruatie kunnen de zuurgraad van uw huid beïnvloeden waardoor de lijm niet goed kan hechten.
  • Ook kan door stoten een beugel er “spontaan” af springen, de nagel is buigzaam en de beugel kan niet zo snel mee buigen. Indien de cliënt te korte/ te puntige schoenen draagt is de kans groot dat de beugel voortijdig van de nagel afgestoten wordt!
  • Als u uw beugel verliest dan kunt u hem het beste bewaren in b.v. een fotokokertje. Zodra er een knik in het metaal komt dan is de beugel niet bruikbaar meer. Meestal kan de “oude” beugel opnieuw verlijmd worden, wat ongeveer 15 minuten werk is. Bent u de beugel kwijt dan moet er een nieuwe gemaakt worden. Het maken van een beugel vergt ongeveer 30 minuten tijd.
  • Het knippen van de nagel met beugel moet voorzichtig gebeuren; knipje voor knipje en niet in één keer de schaar of nageltang erop zetten. Knipt men te ruw de nagel dan vervormt deze en kan de beugel eraf schieten.

Beugels kunnen niet geplaatst worden bij ontstekingen!!! De ontsteking moet eerst over zijn en de oorzaak van de ontsteking moet eerst opgeheven worden. Dit is het terrein van de huisarts!