Bij Pedicure Friesland wordt onder andere reguliere voetverzorging aangeboden. In mijn praktijk bestaat een behandeling uit:
Een anamnese, dit is het noteren van uw persoonlijke gegevens, bestaand uit:
- NAW gegevens,
- medicijn gebruik,
- allergieën,
- het dragen van steunzolen en/of steunkousen,
- de problemen aan uw voeten en eventueel ziektes die van belang zijn bij de behandeling.
- Tijdens de anamnese wordt er goed naar uw voeten gekeken en worden alle plekjes die er niet horen te zijn ingetekend op een behandelkaart.
- Uw gegevens worden ingevoerd in de computer. Bij een volgend consult kunnen wij meteen zien wat er vorige keer gedaan is.
Note; voorafgaande aan de behandeling wordt u gevraagd om een AVG formulier te tekenen en akkoord te gaan met de algemene voorwaarden. De algemene voorwaarden vindt u via deze link http://pedicurefriesland.nl/algemene-voorwaarden/
Met ondertekenen van het AVG formulier geeft u aan dat u akkoord bent met het noteren en bewaren van uw NAW en behandel gegevens en dat ik deze, indien noodzakelijk, met uw behandelend arts mag delen. Onder bovenstaande link staat ook het AVG formulier onder punt 13.
- We beginnen de behandeling met het desinfectie van de voet (ook al heeft u deze zojuist gewassen, wat trouwens voor ons wel zo prettig is)
- eventueel verdikte nagels dun maken
- nagels knippen
- nagels polijsten
- nagelomgeving schoonmaken
- Eventueel ingroeiende nagels behandelen
- Eventueel eelt verwijderen
- Eventuele likdoorns verwijderen
- Desinfectie van de voet
- Eventueel drukvrij leggen van nagel of plek waar een likdoorn zat.
- Het insmeren van de voeten met een crème die bij uw voeten past.
Apparatuur
In de praktijk werken wij met de allernieuwste apparatuur, waardoor we u vrijwel pijnloos kunnen behandelen. Het betreft specialistische apparatuur waarmee we uw behandeling zo prettig mogelijk kunnen laten verlopen.
Hygiëne
Alle instrumenten, de behandelstoel, instrumententafel enz. worden na de behandeling grondig gereinigd en gedesinfecteerd, geheel volgens de code voor de voetverzorger.
Indien we een mesje nodig hebben om eelt of een likdoorn te verwijderen, wordt dat per cliënt nieuw gepakt en na de behandeling weggegooid. Volgens de code van de voetverzorger is het ook verplicht om met handschoenen, mondkapje, bril en plastic schort te werken. Deze materialen worden, op mijn bril na, na elke behandeling in de afvalbak gegooid.
Tijdens de behandeling werk ik met disposable towels in een opvangbak om rondvliegen van eelt ed te voorkomen. uiteraard gaat ook deze meteen na de behandeling in de afvalbak.
Voorlichting
Daarnaast wordt in de salon veel voorlichting en advies gegeven o.a. over:
- Stand afwijkingen van de voet.
- Onderhoud van uw voeten.
- Het gebruik van crèmes bij b.v. droge huid, kloven, schimmelnagels, zwemmerseczeem
- Het gebruik van evt. hulpmiddelen, b.v. ortheses zie onderr de link http://pedicurefriesland.nl/behandelingen/anti-druk-technieken/
- Schoenen.
- Het gebruik van hulpmiddelen in en aan de schoen.
- Adviserend doorverwijzen naar huisarts, specialist of podotherapeut.
In mijn praktijk verkoop ik producten van Puur Vera, een natuurlijke crème zonder parabenen op basis van Aloe Vera Een voorbeeld van de anti-schimmel producten en om drukpunten drukvrij te leggen.