Vakorganisaties

Medisch Pedicure Marianne Mijdam is aangesloten bij Provoet, de branche organisatie voor de pedicures. De ProVoet pedicure is een vakvrouw die;

  • gediplomeerd en/of gespecialiseerd is
  • vakbekwaam is
  • hygiënisch, zorgvuldig en kwaliteitsbewust werkt
  • op de hoogte van ontwikkelingen op vakgebied
  • een ‘vakgek’ die op een professioneel niveau werkt

Bij- en nascholing

Medisch pedicures moeten jaarlijks accreditatie punten behalen om hun kennis op peil te houden maar voornamelijk te vergroten. In de medische wereld worden dagelijks nieuwe behandel methodes en medicijnen ontwikkeld en dat heeft zijn weerslag op ons vakgebied. Bijscholing is een must om u een adequate behandeling te kunnen geven. Onder het kopje nieuws op de home pagina kunt u lezen welke bijscholingen er gevolgd zijn of nog op de agenda staan.

Kies voor veilig en bekwaam

U heeft de kwaliteiten van een ProVoet pedicure kunnen lezen. Het is daarom een logische keuze wanneer u uw voetbehandeling door een ProVoet pedicure laat uitvoeren. Behoort u tot een risicogroep zoals diabetes of reumapatiënt, dan kunt u altijd bij ons secretariaat informeren naar pedicures met een certificaat op dat gebied. Voor meer informatie stuurt u een e-mail naar info@provoet.nl.

Op de website www.provoet.nl kunt u tevens gebruik maken van ‘de pedicure in de buurt’ Dit is een speciale ledenzoeker om een pedicure bij u in de buurt te zoeken.

Medisch Pedicure

Pedicures dragen de verantwoordelijkheid voor goed verzorgde voeten. Voorop staan vakmanschap en kwalitatief hoogwaardige verzorging.

Voor u als consument is het diploma medisch pedicure van PROCERT een bevestiging dat de pedicure verstand van zaken heeft en dat heeft laten vaststellen door een ter zake kundige organisatie.

Vakmanschap, kennis en ervaring worden daarmee nog eens extra onderstreept. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van ProCert, www.procert.nl en op www.kwaliteitsregisterpedicures.nl

Voetreflex Therapie

Ook voor de erkende Voetreflex Behandelingen kunt u bij Marianne terecht. Zij doet elke twee jaar de beroepstest, een praktijk en theorie examen, om ingeschreven te blijven staan in het register van de Bond van Europese Reflexologen. Diverse zorgverzekeraars vergoeden deze behandeling deels of volledig. Dit is opgenomen in de aanvullende verzekering onder alternatieve geneeswijzen. Raadpleeg https://www.ber-voetreflexologie.nl/zorgverzekeraars/ of controleer uw eigen verzekering.

Erkend leerbedrijf

Scholing en praktijk ervaring opdoen is erg belangrijk voor het uitoefenen van het pedicure vak. Pedicure is een handvaardig beroep en dat leer je niet in een ochtendje praktijk les. Wil je een echte vakman/vrouw worden dan is stage lopen noodzakelijk! Wil je bij Pedicure Friesland stage lopen of een daagje meelopen, een zgn. snuffelstage? Stuur dan je CV met motivatie en relevante gegevens naar pedicure@pedicurefriesland.nl. Pedicure Friesland is al jaren een erkend leerbedrijf en daarnaast ook docent.